Saturday, August 18, 2012

Semesterdag 13


För ett par veckor sedan köpte jag tre nya saxar hos Panduro. För jag har ett mysterium här hemma - jag misstänker ett svart hål för saxar. Då jag broderar behöver jag en sax nära till hands men oavsett hur noga jag är i att placera saxarna så jag vet vart jag har dem, försvinner dem.

Jag gav till och med nästan en hel dag i letande efter saxar, så hittar jag de fyra som jag har, jag lägger dem där jag vet vart dem är, men en på soffbordet. 

Så sitter jag bekvämt, broderar och behöver klippa en tråd efter jag fäst den, jag räcker mig efter saxen - och den är borta! Men nu vet jag vart de andra är, men de saknas de också.

Eftersom Panduro hade rea kostade de tre saxarna mig 39 kronor. De hade kostat nästan 100 kronor så jag var väldigt nöjd och denna gång skall jag vara vaksam. Det har uppstått situationer då min osäkerhet i att saxarna finns kvar, börjat känna paniken bubbla upp till ytan. Så höjer jag blicken och låter mina ögon svepa över bordet - och där är den, och där är en till, jag andas ut.

Men det svarta hålet kommer att kvarstå det är jag säker på, min förhoppning är att jag skall få behålla dessa saxar en tid framöver, de är mycket bra saxar och jag är mycket nöjd med dem.

Jag funderar på om detta är samma svarta hål som tar strumporna och om det svarta hålet kan hoppa från hem till hem - och tänk om man själv försvinner in i det, landar man då på en bädd av saxar och sockor - vem vet? Inte jag! Det tycker jag är fantastiskt!!

Jag har i alla fall fått bra användning av dem, jag har klippt ut tyg,
sytt täcket klart till Hope, nu skall jag bara brodera täckets ovansida, då
är det bra att veta vart saxen är, och det vet jag nu, i alla fall i denna skrivande stund!


No comments:

Post a Comment